" ...The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries. or the way she combs her hair.... The beauty of a woman must be seen in her eyes, becouse that is the doorway to her heart, the place where loves resides...."

Followers

Sunday, March 14, 2010

Bakat Noan



http://www.facebook.com/video/video.php?v=105995409417538

Just nak berkongsi tentang bakat anak kesayangan aku. Noan join kompang ni sejak umur dia 4 tahun lagi. Mula2 dia ikut2 je Babah (pengasuh) dia gi ke sana sini main kompang. Last2 babah sediakan kompang khas utk Noan n dari situ dia start belajar main kompang. Suka sangat dia main kompang ni sbb dia ni ada perasan terlebih. Hehehe.... dia seronok sbb dia yg paling kecik masa main kompang tu so semua tumpuan di berikan kt dia. Tu yang buat dia seronok sgt tu. Lagi2 bila lepas main kompang tu ada je yg menegur dia. Apalagi makin suka lah di buatnya.

Dan sekarang si kecik yg kat tgh2 gambar tu dah ikut jejak Noan. Ni pun salah sorang anak jagaan pengasuh aku. Baru nak masuk 3 tahun. Cute kan bila tgk bdk2 besar ni main kompang. Noan main kompang ni, mcm2 tempat dia dah gi main. Rumah org kahwin (dah tentulah). Rumah org kaya2, Hotel dll. Bila balik je dr main kompang especially bila main kt hotel @ rumah org2 kaya ni, mula lah mcm bertih jagung dia bercerita. Hehehe.... like mother like son....

Aku tak pernah paksa dia untuk main kompang ni. Dia yg nak main sendiri dan sanggup turun latihan setiap Jumaat malam dari pukul 9 hingga 11 malam. Dan dia akan jadi bz lebih2 lg bila cuti sekolah. Kadang2sampai aku pun dah tak boleh nak ke mana sbb schedule dia penuh. Apapun aku sentiasa menyokong dia, hobi dia, kesukaan dia. Apa yg dia suka, klu baik, aku akan sentiasa memberi galakkan dan sentiasa turun padang jika aku diperlukan. Apa saje untuk kebaikan dia. Hope semua ibubapa kat luar sana juga turut sentiasa memberi galakkan pada minat anak2. Apa yang terbaik bagi dorang mungkin akan jd yg terbaik bagi kita juga.



2 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

bijaknya.......suka dgn tingkah laku noan...mungkin dia kepanasan sbb berkompang di majlis..sampai demam...cuaca tak elok sekarang...

semoga noan cepat sembuh

lana leopard said...

Ayu, klu jumpa dia mesti Ayu suka. Ada je cerita lawak dia n soalan2 mencabar yg dia akn tanya.

Semalaman tak tido n tak kerja jaga dia. Make sure dia makan ubat ikut waktu n pantau suhu badan dia. Biar tak tido asal tak leka jaga dia. Lgpun sedih bila dia asyik cakap... " Mama... Noan sakit. Doakan Noan cepat baik..." Huhuhu... sedih. Dia selalu guna bahasa2 lembut yg buat mama dia ni cair.

Tapi Alhamdullilah dia dah sihat...
Dah cergas n ceria mcm selalu.