" ...The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries. or the way she combs her hair.... The beauty of a woman must be seen in her eyes, becouse that is the doorway to her heart, the place where loves resides...."

Followers

Tuesday, March 2, 2010

MICO in memory....


Ni pic kucing kesayangan anak aku. Mico namanya. Setiap kali balik dari rumah baby sitter, Mico ni lah yg di cari dulu. Hari ni aku ada kelas aerobic, lps kelas ada byk miss call dr no hp laling aku. Asal lak ni. Jarang sgt dia call aku, lagilah dia tahu aku ada kelas.

Aku call balik, dgr suara sedih anak aku. "Mama.... Mico hilang. Noan dah cari kat semua2 tempat dah Mico xde....". Aduh sedihnya aku dgr suara dia. Habis kelas, biasanya abang ipar aku ambil coz aku gi kelas ngan kakak aku. Dan biasanya kita org akan terus gi makan n aku akn roger laling bgtahu dia kat mana port kitaorg. Nanti kemudian dia akn dtg dgn ank aku.

Tak lama kita org kat kedai makan tu, Laling n Noan sampai. Noan lansung tak nak angkat muka sbb malu. Mata dia merah. Aku tahu dia nangis. Puas jugak aku, kakak n abg ipar aku pujuk dia. Aku cakap xpe lah nanti kita cari ye. Klu tak jumpa nanti kita cari kucing lain. Dia cakap tak nak, dia nak Mico jugak. Adush.... apa aku nak buat ni....


Noan n Mico
Aku dapat rasa Mico dah mati. Tapi dia tak nak mati kat rumah aku. Sbbnya dah seminggu Mico sakit. Lansung tak nak makan. Tak aktif. Mana je Noan pergi dia ikut je wlu dgn langkah yg slow sgt. Aku dpt rasa yg dia x leh hidup lama. Baru ingat hari ni nak bawak dia gi klinik tp x sempat.
Mmmmm.... kesian Noan. Hilang lansung senyuman dan gelak tawa dia hari ni. Aku dah tak tahu nak pujuk macamana lagi.... Sedih sgt hati aku bila tgk anak bujang aku mcm ni... Mahu seminggu dia akan terus cari Mico.... dan akn terus cerita pasal Mico.... Aduhai...... Doa aku hope sgt2 Mico msh hidup dan akn blk rumah aku balik. Klu tk aku hope jugak nanti dapat lagi anak kucing yang comel n baik macam Mico. Amin....

3 comments:

hanna said...

hye,
salam perkenalan
(^.^)

bulat said...

cedey jugak dgr..nk gnti baru msti tanak pyer kn...doa2 stil idop ag lar...;)

lana leopard said...

hye hanna....
bulat : tulah tu... isyk..isyk..isyk.... syedih.....