" ...The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries. or the way she combs her hair.... The beauty of a woman must be seen in her eyes, becouse that is the doorway to her heart, the place where loves resides...."

Followers

Friday, March 12, 2010

The Legend International Water Homes...

Kali ni aku nak cadangkan tempat ni utk korang bercuti. Sekarang kan musim cuti sekolah. So ni salah satu tempat yang korang patut pergi bercuti. Lebih2 lagi pada pasangan yang baru mendirikan rumahtangga. The Legend International Water Homes, Port Dickson.

Chalet atas air. Seindah pemandangan, indah lagi pengalaman bila berada di sini. Jgn lepaskan peluang menunggu matahari terbit dan terbenam di titian ini. Pantainya tidak beberapa menarik, jesteru pihak hotel menyediakan kemudahan memancing. Buka saje pintu bilik, duduk bergantung kaki di tepian titi dan hulurkan pancing. Menarikkan? Damai dn tenangnya jiwa pd waktu malam. Berjalan2 di titi ini sambil menghirup angin malam. Aduh romantisnya.



Hotel ni menawarkan tiga bilik berbeza iaitu atas air, di taman dn apartment. Setiap bilik menyerapkan seni hiasan bali dan setiap bilik di sediakan kolam renang persendirian.

Bilik atas air. Luas, selesa dan bukak je pintu tepi tu ada kolam renang persendirian. Sgt privacy utk keselesaan tetamu. Klu nak mandi kt pool tp segan, hbs kan je masa mandi kt private pool yg mmg ada kt setiap bilik. Lansung xde gangguan.


Bilik di taman. Aku menginap kat bilik ni. Suka sgt2 bilik ni. Japanese style n yg specialnya ialah tangga kat tgh2 pemisah antara dua tilam ni.


Untuk bilik kat taman, pool dia kat luar bilik dn terbuka tp msh lg privacy. Coz bilik n pool ni kt tingkat atas. Kita blh nmpk org dr atas tp org tak lah leh nmpk kita. Klu yg nmpk pun yg duduk kt apartment. Tu pun sayup2 je lah kecuali dorang pakai teropong.


Yg ni satu lagi aku suka. Di sediakan dpur kering kt setiap bilik. Ada ketuhar, pemanas air, mangkuk, pingan, cawan, sudu garfu. maknanya if korang nk bwk mknan dr luar pn blh. Panaskan je kat ketuhar tu. So korang nak terperap dlm bilik pn xde masalah n tak kan kelaparan.

Lunch at Duyung restoran. Aku, hubby, Noan n dua org anak buah aku yg aku bawak bercuti sekali. Hadiah atas kejayaan dia org dpt good results masa periksa.


Posing atas katil. Comel n cute kan kita org... hehehe.... Best tau tilam ni....



Family posing maut lagi.....

Bilik air pun nak posing coz cantik sgt2. Oren lagi kaler dinding dia.
Pool dkt bilik atas air. Tertutup n privacy.

Hubby, Noan n anak2 buah mandi manda kt private pool kt bilik. Pantang balik bilikmesti dorang merengek nak mandi pool. So aktiviti kitaorg kat sini lbh byk kat bilik je lah melayan budak2 ni.

Main swimming pool kat luar. Suasana masa waktu malam. If tak puas nak mandi kat pool kat bilik especially utk budak2, bawak lah dorang mandi kat sini. mesti dorang seronok.

So apa lagi. Jom lah try cuti kat sini. Kata org cara terbaik utk uji keselesaan adalah dgn merasainya sendiri. Jadi korang kenalah rasai pengalaman bercuti kat sini. Mmg sgt2 cantik dan romantis. Sekali- sekala memanjakan diri kat tempat2 macam ni bersama2 org yg tersayang pasti akan menjadikan ia memori terindah dalam hidup korang. ;-)

4 comments:

Mr Kamikaze said...

Cuti2 Malaysia arr..beshnye...ada pool kat dlm bilik..

lana leopard said...

best sgt2.... mmg x keluar bilik di buatnya... coz semua legkap. TV flat screen pn ada. Mmg best lah...

Eryati said...

polo n link u ya...salam perkenalan..sorry sy tinggalkan komen d sini sbb x de shout box kat sini

lana leopard said...

ok yati, boleh je..... salam perkenalan...
follow u 2....